Stalinrichting voor pluimvee

Een goede inrichting van uw pluimveestal is van essentieel belang om de juiste balans tussen dierwelzijn en productieresultaat te garanderen. Een aantal elementen ten aanzien van de inrichting is bij ieder type pluimveestal van toepassing. Frilim beschikt al vele decennia over een geselecteerd aantal merken; elk merk is specialist en daarmee toonaangevend binnen het eigen vakgebied. Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de diverse elementen en bijbehorende merken van Frilim.

Hotraco stalbesturing

Frilim weet als geen ander dat het als pluimveehouder van cruciaal belang is om de juiste stalcondities te realiseren voor de dieren. Dit komt ten goede aan het dierwelzijn en hierdoor kunnen dieren optimaal presteren. Het productieproces zo goed mogelijk sturen, kan door stalprocessen te automatiseren en consequent te monitoren. Met stalautomatisering van Hotraco is het 24/7 mogelijk om inzicht te krijgen in de actuele situatie in alle stallen. Hierdoor is het mogelijk gericht en efficiënt te sturen op een optimale leefomgeving voor dieren. Frilim biedt met Orion en Fortica complete automatiseringssystemen van Hotraco die al uw stalprocessen regelen, aansturen en monitoren. Deze systemen zijn geschikt voor alle staltypes met vleeskuikens, leghennen, moederdieren en opfokdieren en zijn op afstand te besturen via computer, tablet of smartphone.

Hotraco Stalbesturing - Frilim

Ventilatie en inlaatventielen

Het kunnen ventileren van stallen, op ieder moment van de dag, is van groot belang vanwege primair het dierwelzijn en daarnaast het eindresultaat. Als dealer van Big Dutchman, Tulderhof en Hotraco beschikt Frilim over ruime kennis en ervaring.

De geschikte configuratie van het type ventilatie en daarmee keuze van bijvoorbeeld de inlaatventielen hangt weer nauw samen met de totale ventilatie behoefte (aantal dieren) en afmetingen van de stal. Frilim gaat hierover graag in gesprek door stap voor stap met elkaar tot de beste oplossing te komen, passend bij wensen, eisen en behoeften van de klant. Daarom besteden we samen voldoende tijd aan het maken van de juiste keuzes. 

Warmtewisselaar

De warmtewisselaar is binnen de pluimveesector alom bekend en er zijn vele aanbieders en varianten waaruit een klant kan kiezen. Goed advies over het juiste type warmtewisselaar, passend bij klant specifieke wensen, eisen en behoeften en afgestemd op de specifieke stal parameters is daarom van essentieel belang. Frilim is in Noord-Nederland dealer van zowel Big Dutchman als Plettenburg warmtewisselaars en kan daarom voor iedere situatie de best mogelijke oplossing aanbieden. Stalcomfort, lage energiekosten en duurzaam gebruik staan hierbij centraal. Wij ondersteunen door een deskundig advies voor al uw warmtewisselaar vraagstukken te bieden. 

Nevelkoeling

Het laatste decennium is het aantal extreem warme dagen gedurende het jaar toegenomen. De behoefte van pluimvee ondernemers om extra te kunnen koelen is daarmee eveneens toegenomen. Het installeren van nevelkoeling in de stal is in dat geval sterk aan te raden, aangezien daarmee de staltemperatuur in combinatie met de juiste ventilatie tot 7 graden Celsius terug gekoeld kan worden. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om tot een passende oplossing te komen als het gaat om nevelkoeling.

Nevelkoeling - Frilim

Verlichting

LED verlichting is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een pluimveestal. Er zijn vele verschillende LED lichtbronnen en systemen leverbaar, vele daarvan dienen echter niet het uiteindelijke doel. Een goed advies en bijbehorend lichtplan dient wat Frilim betreft altijd als basis uitgangspunt voor de uiteindelijke selectie van de juiste lichtbronnen.

Verlichting - Frilim

Silo's en vijzels

Frilim biedt via haar partner VTL een groot assortiment aan Polem silo’s ten behoeve van de opslag van uw voer producten. Qua opslagmogelijkheden kan alles volledig afgestemd worden naar wens. Tevens is een betrouwbaar transport van voer van de silo’s naar de stallen cruciaal. De juiste bepaling van het type en aantal vijzels is hierbij van belang. Samen met de ondernemer komt Frilim graag tot een totaaloplossing welke goed aansluit bij de overige aspecten van het (ver)bouw project.

Noodstroomaggregaat

Een noodstroomaggregaat is een cruciaal onderdeel voor een zorgeloze bedrijfsvoering. Er komt namelijk altijd een moment dat de spanning onvoldoende is voor de systemen die op dat moment in de stal draaien. Een storing ergens in het elektriciteitsnet komt immers altijd ongelegen. Als ondernemer,  maar ook dieren moeten op dat moment kunnen vertrouwen op een noodstroomaggregaat dat bedrijfszeker is en het juiste elektrische steuntje in de rug geeft. Frilim is daarom al vele jaren dealer van Abato Motoren, een betrouwbaar en degelijk merk waarbij bedrijfszekerheid op het moment dat het er écht om spant, gegarandeerd is.

Hoe werken wij?

Stap 1: Eerste contact

Bij het eerste (telefonische) contact streeft Frilim ernaar om op hoofdlijnen een gevoel te krijgen voor de wensen van de specifieke klantvraag. Dankzij jarenlange ervaring verkrijgen wij aan de hand van een aantal gerichte vragen de nodige inzichten.  

Stap 2: Persoonlijk bezoek

Om een goed gevoel te krijgen vindt er altijd een persoonlijk bezoek plaats. Wij zijn geïnteresseerd in het bedrijf en de mensen. Daarnaast laten we graag eerder gerealiseerde Frilim projecten zien zodat de klant beter kan inschatten of het past bij zijn of haar eigen verwachtingen.

Stap 3: Offerte

Nadat alle details zijn uitgewerkt, zal Frilim een offerte opstellen op basis van een totaaloplossing. De focus zal altijd liggen op een efficiënte werking van de geboden oplossing. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen zo laag mogelijke totaalkosten.

Stap 4: Uitvoering

Frilim wordt partner bij het realiseren van het project en werkt met één centraal aanspreekpunt. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring zullen wij een uitstekend resultaat opleveren. Het doel: verwachtingen overtreffen en daarmee blijvend waarde toevoegen voor de klant.