Warmtewisselaars

Een meerwaarde voor de pluimveehouder

Door de stijgende energieprijzen wordt een warmtewisselaar steeds interessanter voor u als pluimveehouder. Naast dat warmtewisselaars zorgen voor fijnstofreductie, geurvermindering en forse klimaatverbetering in de stal, zorgen de machines ook voor een enorme besparing op de verwarmingskosten, tot wel 60%. 

Een warmtewisselaar zorgt voor het terugwinnen van de warmte. De warmtewisselaar zorgt er namelijk voor dat de verse buitenlucht zich gaat mengen met de warme lucht van de stal, ook wel het tegenstroomprincipe genoemd. Hierdoor wordt er verse schone lucht 70 tot 80% voorverwarmd de stal weer ingeblazen, zonder extra energiebron. De terugverdientijd van een warmtewisselaar is met de hogere energieprijzen extra snel!

Big Dutchman & Plettenburg warmtewisselaars

Frilim is officieel dealer van Big Dutchman en plaatst al jaren de warmtewisselaar van Big Dutchman, genaamd Earny. Het principe van de Earny werkt vrijwel hetzelfde als hierboven beschreven, kijk gerust deze video voor de exacte werking van de Earny. Voor de Plettenburg warmtewisselaar wordt gebruik gemaakt van panelen als warmte wisselend pakket. Daarnaast is de Plettenburg warmtewisselaar beter geschikt voor klant specifieke vraagstukken en zijn er diverse opties mogelijk om de schoonmaaktijd drastisch te verminderen. Daarnaast kan deze zowel binnen als buiten geplaatst worden. Op basis van de afmetingen en positie kunnen we de meest efficiënte configuratie en dus optimale prestaties voor uw stal realiseren.

Frilim

Frilim weet als geen ander dat het als pluimveehouder enorm interessant is om een warmtewisselaar aan te schaffen. Onze specialisten van Frilim kijken graag mee naar de mogelijkheden in uw stal. Wilt u meer weten of wilt u meer informatie over warmtewisselaars  of welk type warmtewisselaar geschikt is, neem dan vooral contact op. We helpen u graag verder! 

Samenwerkingen

Hoe werken wij?

Stap 1: Eerste contact

Bij het eerste (telefonische) contact streeft Frilim ernaar om op hoofdlijnen een gevoel te krijgen voor de wensen van de specifieke klantvraag. Dankzij jarenlange ervaring verkrijgen wij aan de hand van een aantal gerichte vragen de nodige inzichten.

Stap 2: Persoonlijk bezoek

Om een goed gevoel te krijgen vindt er altijd een persoonlijk bezoek plaats. Wij zijn geïnteresseerd in het bedrijf en de mensen. Daarnaast laten we graag eerder gerealiseerde Frilim projecten zien zodat de klant beter kan inschatten of het past bij zijn of haar eigen verwachtingen.

Stap 3: Offerte

Nadat alle details zijn uitgewerkt, zal Frilim een offerte opstellen op basis van een totaaloplossing. De focus zal altijd liggen op een efficiënte werking van de geboden oplossing. Wij streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen zo laag mogelijke totaalkosten.

Stap 4: Uitvoering

Frilim wordt partner bij het realiseren van het project en werkt met één centraal aanspreekpunt. Dankzij onze jarenlange praktijkervaring zullen wij een uitstekend resultaat opleveren. Het doel: verwachtingen overtreffen en daarmee blijvend waarde toevoegen voor de klant.